Game Maker Projects

Hallå.

Så jag har spenderat ganska mycket tid framför Game Maker och försökt göra egna spel. Det har gått ganska bra tycker jag, men eftersom jag har så många spelidéer så blir det lätt att jag lägger det jag håller på med åt sidan och börjar på något nytt. Hursomhelst så har jag väl 3 spel som jag lagt ner mest tid på (eller ja, killergame också men..), inget utav dem är klara dock.

game_maker_'seriöst'.jpg

Det här spelet var det första spelet jag påbörjade. Klassikern "man är en boll" och labyrinttema, men jag tycker det är ganska mysigt ändå. Det är kul att testa vad för saker man är kapabel till att göra.

game_maker_dummy.jpg

Det här spelet är väl en början till ett "RPG" spel. Jag skulle dock behöva vara lite mer kunnig inom programmeringsområdet för att verkligen kunna göra de saker jag vill göra. Har ändå lyckats göra fiender som man kan slå, haha. (och btw, klaga inte på grafiken.. ja, jag ritar allt själv :c)

game_maker_stikman_enter.jpg

Det här är det spelet jag håller på med just nu. Jag tycker att idén var ganska kreativ ändå, ska inte avslöja alltför mycket innan jag släpper första beta versionen! :) Jag tror ni kommer gilla det.

Anledningen till att jag inte uppdaterar lika mycket som jag tidigare sagt är för att jag inte har haft så mycket tid att blogga egentligen. Ska försöka skärpa mig!

Keep playing!


"killergame" v2.0 [download available]

Allright, har gjort 10 nya banor, alltså totalt 20 (för ett tag sen, men har inte haft tid att blogga om det).
Länk finns HÄR för er som vill testa, eller längst ner.
Jag missade att lägga ut ett "Save Room" i slutet av v1.0, så för er som redan klarat level 1-10 måste klara om det. Nu har jag satt ut ett "Save Room" efter level 20 så att ni kan spara och sedan ladda i 3.0.

Hinner inte skriva så mycket nu, men kan säga att jag håller på med ett nytt "stort" spel som jag faktiskt lägger ned mycket tid på. Bilderna är inte de finaste, eftersom jag måste rita dem själv plus att jag inte ens anstränger mig, men jag tycker det är kul. Jag lovar att lägga upp en test.exe eller nånting här så ni kan testa det!

Links:
Killergame v2.0

 

Keep playing!

"killergame" v1.0 [download available] updated link

Eftersom mitt spel aldrig blir klart för att läggas ut här på bloggen så har jag nu påbörjat ett sidoprojekt, som jag kommer kunna uppdatera mycket oftare än mitt main spel! Om det är någon som vill testa det så finns det att ladda ner Här (uppdaterad länk, 10 banor)! Endast .exe filen medkommer och är också det enda som krävs för att spela det!
(Spelet kommer kanske att heta killergame, lol)

killergame_v1.0.jpg

Jag påbörjade detta projekt idag/ikväll och tycker det är rätt kul faktiskt. Simpelt men kul. Lätt att skapa banor i och kommer därför också att uppdateras ofta!
Jag har självklart inte lagt ner mitt mainprojekt!

v2.0 kommer jag att göra ett nytt inlägg för, och alltså inte uppdatera detta om och om igen.

Links:
killergame v1.0 (som sagt, UPPDATERAD länk med 10 banor)

Keep playing!